Следвайте Гласове в ТелеграмНовата общинска власт в София е освободила 325

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНовата общинска власт в София е освободила 325
Коментари Харесай

ГЕРБ: Васил Терзиев прави чистка, уволни 325 служители заради свои кадри

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Новата общинска власт в София е освободила 325 чиновници, като единствено кметът Васил Терзиев е разписал освобождението на 110 души. Това оповестиха от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, като цитираха получена информация по тяхно искане. 

Помните, че в предизборната акция Терзиев успокои, че няма да има чистка, сподели Георгиев, като упрекна в неистина градоначалника.  Резултатите обаче са по-различни - 325 чиновници са освободени. Има и зараза от непринудено напуснали,  заяви общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев дружно с ръководителя на финансовата комисия.

Това е коствало на софиянци 1,4 млн. лева за заплати и компенсации. Самият Терзиев е освободил 110 души. Това значи, че над 10% в Столична община са освободени. Толкова са били уволнени и в районните кметства, като измежду рекордьорите е регион " Лозенец ", добави Георгиев.

" 700 заплати по 2 хиляди лева обезщетение - за прищявката да трудоустроят фрагментите на Промяната в София. Всъщност Промяната в София и Столична община се трансформира в Бюро по труда ", установи някогашният началник на СОС.

По думите му освободеният управителен екип съставлява единствено 1% от общия лист, всички останали са редови експерти.

" 325 души са останали без работа, с цел да може на 325 души от Политическа партия да им намерят работа. Лошото е, че всичко това е за сметка на джоба на софиянци ", съобщи Георги Георгиев. За тези пари кметът е можел да построи детски площадки, за които бюджет няма да има, направиха съпоставяне от групата на ГЕРБ в СОС.

Оттам прецизираха, че измежду уволнените има хора, назначени доста преди даже ГЕРБ да пристигна да ръководи София.

В резултат в този момент виждаме необразовано готови отчети, означи Георгиев и уточни, че занапред ще следят качеството на работата на фрагментите на Политическа партия в общината.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР